Martí Virgili, el nostre mestre de Sac de Gemecs

Martí Virgili

Mestre de Sac de Gemecs

Us presentem en Martí Virgili Vidal, el nostre mestre de Sac de Gemecs. Un destacat músic i professor nascut el 6 de febrer de 1994. Martí compta amb un impressionant currículum acadèmic i professional. Ha obtingut un Màster Universitari de Formació del Professorat d’Educació Secundària Obligatòria i a més, un Batxillerat en especialitat de Música a la Universitat de Vic (UVIC). També, està titulat a l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) en l’especialitat d’interpretació de cornamusa.

En l’àmbit docent, Martí ha impartit classes de gralla com a activitat extraescolar al Col·legi Vedruna Sagrat Cor de Tarragona des de 2014. A més, ha estat professor de gralla, tarota i sac de gemecs amb Lei Joglars d’Ebre. També ha col·laborat amb El Tecler Gestió Cultural i ha conduït tallers d’estiu de música tradicional a Vilafranca del Penedès.

En la seva trajectòria artística, Martí és membre i fundador del grup de ministrers Cobla la Mitja Lluna des de 2014, on toca el sac de gemecs, la gralla i la tarota. Això li ha permés d’actuar a diversos concerts i espectacles a Europa i Sud Amèrica. Això li ha permés de guanyar el concurs Robert Pellicer al millor Ball Folk 2016. També ha col·laborat amb el grup de rock català Menaix a Truà al festival Cornamusam el 2019.

El seu compromís amb la música tradicional i popular catalana es reflecteix tant en la seva tasca docent com en la seva carrera artística, fent d’ell una figura essencial dins la nostra comunitat musical.