Ensenyament Bàsic

Aquest bloc d’aprenentatge bàsic consta de sis cursos i és en aquest moment quan comencem a introduir els instruments mans petites.
Aquests instruments, de mides reduïdes i amb la mateixa afinació, estan a mig camí entre els minis i el que fem servir els adults.
Segons el desenvolupament corporal dels alumnes, poden acabar l’ensenyament bàsic amb l’instrument mans petites o bé, canviar-ho quan, a criteri del professorat, sigui adient al seu creixement.

En el nostre circuit d’ensenyament bàsic musical, comencem amb el curs de MÚSICA 1, destinat als alumnes de 7 anys. Els introduïm al llenguatge musical i poden triar els seus instruments. Tenim disponibles l’acordió diatònic, la gralla, el flabiol i tamborí, el sac de gemecs, la tarota, el timbal, el trombó i el violí.

En el curs de MÚSICA 2, per als nens i nenes de 8 anys, continuen la seva progressió. En el curs de MÚSICA 3, per als de 9 anys, incorporem els conjunts «cordetes» i «inxetes». A més, ampliem l’aprenentatge dels instruments de percussió. Amb el curs de MÚSICA 4, pels de 10 anys, incorporem els conjunts de «Minis-trils» i «Brufacanyes». Finalment, en els nivells MÚSICA 5 i 6, per als de 11 i 12 anys, introduïm l’assignatura de cançó, dansa i la de folklore. Amb això oferint una formació completa i enriquida en el camp de la música tradicional catalana.