Aprendre a tocar la gralla i el timbal

Aprendre a tocar la gralla i el timbal

L’AMTP El Tecler de Tarragona, és una escola de música privada subvencionada pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya. A la nostra escola, s’imparteix música durant totes les etapes de la vida, seguint un pla formatiu complet o un pla individualitzat segons les necessitats i desitjos de cada alumne perquè, d’aquesta manera puguin aprendre a tocar la gralla i el timbal, al seu municipi .

El Tecler està compost per un col·lectiu de mestres instrumentistes que treballen en equip per desenvolupar la tasca docent de manera excel·lent. El nostre propòsit és que tot l’alumnat se senti part del projecte, acollit i estimulat. D’aquesta manera creem un ambient favorable per al creixement, l’aprenentatge i la formació musical.

Un dels aspectes més distintius de l’AMTP El Tecler és el nostre enfocament en el calendari festiu anual com a fil conductor de les nostres activitats. Especialment, organitzem esdeveniments relacionats amb les festes tradicionals i fem partícip la ciutat de Tarragona de les nostres activitats. També establim una transferència contínua de coneixement entre l’escola i la ciutat durant tot el curs escolar. Per exemple, a les festes de Tarragona, es poden trobar alumnes de l’escola tocant pels carrers, sempre acompanyats pel professorat. En definitiva, vivint de primera mà la festa i la tradició. Això els permet conèixer de primera ma, un patrimoni cultural que ens és propi.

A més, formem aliances amb altres entitats culturals tradicionals, per oferir un ensenyament de qualitat amb els instruments tradicionals catalans als seus associats. La nostra col·laboració amb aquestes entitats ens permet enriquir el nostre programa educatiu i assegurar que les tradicions musicals catalanes continuïn vives i ben representades. Treballem amb dedicació per dignificar la interpretació musical i fomentar l’excel·lència, contractant docents formats i qualificats en l’ensenyament musical.

Finalment, l’AMTP El Tecler no només proporciona una formació musical integral als seus alumnes, sinó que també contribueix activament a la preservació i promoció de la cultura musical tradicional catalana, establint-se com una peça clau en la vida cultural de Tarragona i de tota Catalunya.